Masterclass voor BIG-alumni van de RINO Groep (AGZ17A)

Psychische gevolgen van vroegkinderlijk trauma: diagnostiek en behandeling

Deze opleidingsgegevens zijn niet meer actueel en/of onvolledig.Neem contact op met de Infodesk 030 230 84 50 of zoek een andere opleiding.

Heb je een vraag?AGZ17A

030 230 84 50

Feiten

  • Omvang: Zaterdag 10 juni van 9.30 - 12.00 uur
  • Locatie: Utrecht
  • Kosten: Deelname is gratis

Voor wie

  • Gz-psycholoog BIG
  • Psychotherapeut BIG
  • Klinisch psycholoog BIG
  • Klinisch neuropsycholoog BIG
Lees de volledige doelgroepinformatie
Gz-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Klinisch psycholoog BIG en Klinisch neuropsycholoog BIG

Oud-deelnemers die een BIG-opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut of klinisch (neuro)psycholoog bij de RINO Groep hebben gevolgd.

Certificaat

Accreditatie: FGzPt

Lees meer over de accreditaties

ONZE ALUMNI
Professionals zijn nooit uitgeleerd. Professionals die bij de RINO Groep een BIG-opleiding hebben afgerond, zijn voortdurend nieuwsgierig naar meer. Graag houden wij daarom contact: wat heb je nodig? De RINO Groep bied je graag de nieuwste gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden. Daarnaast vinden we het leuk om jou als alumni iets extra’s mee te geven. Graag nodigen we je daarom van harte uit voor het alumni masterclassprogramma.

Wat leer je?

Het doel van deze masterclass is om concrete handvatten aan te reiken voor diagnostiek en behandeling van vroegkinderlijk getraumatiseerde patiënten. De masterclass biedt een overzicht van specifieke (differentiële) diagnostiek van zowel traumagerichte behandelingen als behandelingen gericht op emotieregulatie. Ook de richtlijnen en de Zorgstandaard voor PTSS, die momenteel in voorbereiding is, worden hierbij besproken.

Doelgroep

Oud-deelnemers die een BIG-opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut of klinisch (neuro)psycholoog bij de RINO Groep hebben gevolgd.

Inhoud

Kindermishandeling en -misbruik komt veel voor. Volwassen patiënten die als kind polyvictimisatie hebben meegemaakt, kampen vaak met Posttraumatische Stress Stoornis. Bij veel patiënten uit deze doelgroep is er bovendien sprake van (ernstige) comorbiditeit, met onder- en overbehandeling als gevolg. De masterclass biedt een overzicht van de huidige stand van zaken in de praktijk en de wetenschap van de zorg voor vroegkinderlijk getraumatiseerde patiënten.

Programma

9.00
   
Inloop met koffie en thee
9.30

Start eerste deel masterclass: theoretische basis
10.30

Pauze
10.45

Vervolg masterclass: praktisch en interactief onderdeel met casuïstiek en (video) demonstratie
12.00

Afsluiting
     
Netwerken
Je ontmoet oud-deelnemers van de BIG-opleidingen en maakt kennis met andere Gz-psychologen, psychotherapeuten en klinisch (neuro)psychologen. Er is voldoende gelegenheid voor onderlinge uitwisseling tijdens deze informatieve en inspirerende ochtend.

OPEN DAG
Aansluitend op de masterclass vindt onze open dag plaats. Opleidingsmanagers, docenten en medewerkers van diverse beroepsverenigingen geven graag antwoord op jouw (opleidings)vragen.

Certificaat

Accreditatie & Erkenning

Docent

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: AGZ17A zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl