Specialisatieopleiding psycholoog-family mediation NIP (FM15A)

Van family mediation is sprake als een neutrale derde betrokkene in een (familie)conflict helpt gezamenlijk oplossingen te zoeken voor het betreffende conflict. Family mediation kan betrekking hebben op gezins- en familieconflicten. In ingewikkelde en vastgelopen conflicten kunnen familie mediators helpen de communicatie tussen betrokkenen weer op gang te brengen, om vervolgens gezamenlijk naar oplossingen voor hun conflict te zoeken. Kwesties waarmee de familie mediator te maken krijgt zijn bijvoorbeeld conflicten rondom:
  • Echtscheiding, waaronder zorgregeling voor kinderen, boedelverdeling, alimentatie, omgangsregeling, opstellen van een kinderconvenant
  • Erfenissen
  • Samengestelde gezinnen

De Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding verplicht ouders met kinderen om bij hun gezamenlijk verzoek tot echtscheiding een ouderschapsplan op te stellen. Indien de ouders hier niet uitkomen, kan de rechter hen naar een mediator verwijzen. Om als mediator zaken toegewezen te krijgen is het noodzakelijk om over ervaring en de juiste kwalificaties te beschikken. In dit kader biedt de RINO Groep in samenwerking met het NIP deze tiendaagse specialisatieopleiding family mediation aan.

‘De kracht van de psycholoog-mediator zit erin dat mensen zich op hun eigen toekomst kunnen richten en dat kinderen de ruimte krijgen zich onbelast te ontwikkelen.’   Lees hier een interview met docent Ingrid Henar.

Kom voor meer informatie over deze scholing naar onze Open Dag in mei of november. Ontmoet hier onze docenten, medewerkers, bezoek inspirerende presentaties, de informatiemarkt en ontvang persoonlijk studieadvies.

 
 
Concept, design, realisatie, hosting en onderhoud door Stenvers online.