Datum:

Kosten: € 185

Mogelijk t/m 13 november 2023, tenzij eerder vol

Online tentamen 'De organisatie van de gezondheidszorg en de juridische aspecten van de hulpverlening'  (GZ23JB)

Wil je deelnemen aan de GZ-opleiding maar mis je de vereiste vooropleidingsvakken 'Organisatie van de gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en jeugdhulpverlening' en 'Juridische aspecten van de hulpverlening'? Dan bieden wij twee keer per jaar een online, open boek tentamen aan over deze onderwerpen.
Literatuur: J.M.D. Boot, Organisatie van de Gezondheidszorg, laatste druk.
 

Feiten

  • Omvang: 1 woensdag van 9.30-11.30 uur
  • Datum: 15 november 2023 (online)
  • Locatie: Online leeromgeving RINO groep
  • Kosten: € 185
  • Cursuscode: GZ23JB

Voor wie

  • Basispsycholoog
Basispsycholoog

Accreditaties

Accreditatie: vLOGO

Lees meer over de accreditaties

Als je toegelaten wilt worden tot de GZ-opleiding, geldt er een aantal toelatingsvoorwaarden vanuit de Vereniging LOGO. Hieronder vallen ook de vooropleidingsvakken ‘Organisatie van de gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en jeugdhulpverlening’ en ‘Juridische aspecten van de hulpverlening’. Als je deze nog niet gevolgd hebt, kun je door middel van het halen van dit online tentamen voldoen aan deze toelatingsvoorwaarde. Het betreft een open boek tentamen over het boek: J.M.D. Boot, Organisatie van de Gezondheidszorg, laatste druk. Dit boek dien je zelf aan te schaffen en te bestuderen ter voorbereiding van het tentamen. 
 
Ook als je psychotherapeut bent en je de verkorte opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog wilt volgen, gelden deze toelatingsvoorwaarden.
 
Wil je meer informatie over de toelatingsvoorwaarden? Ga dan naar de centrale aanmelding voor de GZ-opleiding bij de Vereniging LOGO

Het tentamen zal online afgenomen worden in onze e-learning omgeving. Om het tentamen beveiligd af te nemen, maken we gebruik van de "Safe Exam Browser". Deze kun je downloaden op je eigen computer, zodat je toegang hebt tot het beveiligde tentamen op onze online leeromgeving. Naast een computer en de "Safe Exam Browser", heb je een goede internetverbinding nodig. 
 

Veelgestelde vragen

Beide vakken zijn verplicht voor toelating tot de GZ-opleiding. De inhoud van beide vakken komt aan bod in het boek ‘J.M.D. Boot, Organisatie van de Gezondheidszorg, laatste druk’ en wordt gezamenlijk getoetst in het open boek tentamen. Deze zijn dus niet afzonderlijk te volgen.

Ja dat mag, alleen wordt het tentamen meestal gedaan om te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden van de vereniging LOGO voor de GZ-opleiding.

Er zijn geen lessen of colleges voor dit tentamen. Je kunt de lesstof zelf thuis doornemen ter voorbereiding op het open boek tentamen, dat online zal worden afgenomen.

Het tentamen is een open boek tentamen en bestaat uit open vragen uit het boek ‘Organisatie van de gezondheidszorg van J.M.D. Boot, laatste druk’. Je dient dit boek zelf aan te schaffen en mee te nemen naar het tentamen. Je kunt je het beste voorbereiden door het boek door te nemen en de inhoud goed te kennen, zodat je tijdens het online tentamen de onderwerpen snel kunt terugvinden.
 

Het tentamen wordt twee keer per jaar afgenomen, in het voorjaar (meestal mei) en het najaar (meestal november).

De duur van het tentamen is 2 uur waarin je +/- 10 open vragen moet beantwoorden.

Ja dat is mogelijk. Herkansing kan plaatsvinden op de eerstvolgende tentamendatum, of indien noodzakelijk extra worden gepland. Herkansing kan bij een valide reden worden inbegrepen bij het examengeld.

Het tentamen vindt online plaats, op de opgegeven datum en tijdstip. Door gebruik te maken van de "Safe Exam Browser" creeeren we een beveiligde toegang tot het tentamen op onze online leeromgeving. 

In principe wordt het tentamen niet klassikaal afgenomen. Als je echt niet in de gelegenheid bent om het tentamen online te maken, kun je contact opnemen met de RINO infodesk. Dan kijken we welke andere mogelijkheden er zijn. 

Binnen zes weken na de tentamendatum is de uitslag bekend. Je wordt hiervan op de hoogte gesteld per mail en ontvangt het certificaat vervolgens via de post.

Nee, deze vakken zijn niet geaccrediteerd.

Na inschrijving versturen we, 4 weken voor aanvang van het tentamen, een digitale factuur naar het opgegeven e-mailadres. Als de inschrijving binnen 4 weken voor het tentamen plaatsvindt, wordt de factuur direct na inschrijving verzonden. Betaling vindt bij voorkeur plaats voor de tentamendatum. Let op: het certificaat wordt pas verstuurd nadat de betaling is voldaan.

Dit is toegestaan, zolang de toegevoegde tekst eigen aantekeningen betreft.

Certificaat

Literatuur & Benodigdheden

J.M.D. Boot, Organisatie van de Gezondheidszorg, laatste (4e) druk.

Enthousiast geworden?
Schrijf je meteen in!

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: GZ23JB zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl

Wil je je verder oriënteren?

Basispsycholoog

Ook interessant voor jou