Past Reality Integration (PRI) voor de senior adviseur  (D1740)

Inschrijven is niet meer mogelijk

Online inschrijven is niet mogelijk.

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Onverwerkte emoties kunnen onze waarneming, gevoelens en reacties op de werkvloer onbewust sterk beïnvloeden. In deze cursus ontdek je hoe dit werkt en leer je erop reflecteren met het PRI-model - zowel voor jezelf als voor mensen met wie je te maken hebt als leidinggevende, coach of adviseur. Je krijgt zicht op de werking van het emotionele brein en welke weerstanden daaruit voortkomen. Je leert bij jezelf en bij de ander ruimte te creëren voor nieuw gedrag.
 
  • Inhoud

    Past Reality Integration (PRI) is een innovatieve, efficiënte methodiek om het potentieel dat in ieder van ons zit verder te ontwikkelen en effectiever met anderen om te gaan. In je werk als leidinggevende, coach of adviseur en uiteraard over de hele linie van uw leven.

    Herken je je in de volgende voorbeelden of de mensen die je coacht

    • Je ziet jezelf ‘blazen’ tegen je leidinggevende. Je beseft dat dit niet handig is, ook niet wat je wilt doen. Dit gebeurt je juist als jullie samen in de bestuurskamer zitten. Dat zal spanning zijn. Dat snap je. Maar HOE in hemelsnaam bevrijd je jezelf echt uit de greep van dit patroon. Want het neemt je steeds in z’n greep.
    • Steeds als er een managementoverleg is, voel je je hart sneller kloppen, je handen zweten. Je weet dat er niets te vrezen valt. Je collega’s waarderen je, je inbreng. Maar het moment dat je gaat praten... het komt niet over wat je zegt, je stottert. Balen. Voor jou en de ‘zaak’. Ademen, affirmaties, rollenspelen en oefenen, niets hielp echt, niet blijvend. Wat te doen?!
    • Je irriteert je steeds opnieuw aan medewerkers die niet doen wat ze moeten doen in jouw ogen. Het voelt als stupiditeit. Terwijl je echt weet dat ze echt hun best doen. Toegewijd zijn. De capaciteiten hebben. Maar bij het minste of geringste schiet je uit de slof. Niet heftig maar toch, wel subtiel. Er is daarmee angst bij mensen merk je, om het niet goed genoeg te doen. Niet fijn voor jezelf en niet bevorderlijk voor de cultuur en de resultaten.

    Dan is deze cursus iets voor jou!

    Wat kun je verwachten?

    Je leert concreet te werken met het PRI-model. De verschillende fases en instrumenten leer je kennen en hanteren. Wanneer je als professional kunt reflecteren op je eigen rol als leider, adviseur of coach, kun je met een ruimere blik naar mensen kijken. Om vervolgens ook deze medewerkers daarin anders, effectiever, vanuit het PRI paradigma behulpzaam te kunnen zijn.
    PRI gaat ervan uit dat onverwerkte emoties met hun oorsprong in de kindertijd (in het verleden) onze waarneming, gevoelens en reacties in het heden (onbewust) sterk beïnvloeden. Zonder dat we dat door hebben dus! Met stressklachten, burn-out, faalangst, onrust, piekeren, irritaties, conflicten, uitstelgedrag, ‘in het hoofd leven’ etc. tot gevolg. Hoe dit exact zit en werkt, leer en ervaar je tijdens deze cursus.

    Wat leer je?

    • Je krijgt meer zicht op hoe het functioneren van jouw emotionele brein je (onbewust) beïnvloedt en welke belemmeringen en weerstanden eruit voortkomen (bij jezelf en bij de ander).
    • Je leert ruimte creëren (bij jezelf en bij de ander) die het mogelijk maakt om nieuw gedrag te laten zien. Op deze manier kun je zelf en de gecoachte inzicht en handelsperspectief ontwikkelen op je werk die maken dat je uitdagingen onbevangen en energiek tegemoet kunt treden.
    • Met behulp van PRI kom je dichter bij jezelf te staan en kun je in situaties waarin je wel begrijpt wat er gebeurt maar je gedrag of dat van een ander toch niet blijvend veranderd krijgt, met behulp van PRI een doorbraak bereiken. Blijvend.

    Werkwijze

    De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.  Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

  • Datums
    Lesdata

    Omvang

    2 dagen van 9.30 - 16.30 uur

    Datums

    21 en 22 september 2017

    Locatie

    Utrecht
  • Accreditatie
    Accreditatie

    Certificaat

    Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

  • Doelgroep
    Doelgroep

    • Leidinggevende/staf/management

  • Docenten
    drs. Lenneke van Hastenberg

    drs. Lenneke van Hastenberg

    Lenneke van Hastenberg is arbeid- en organiasatiepsycholoog, PRI therapeut met eigen praktijk, opleider en supervisor. Lenneke is hoofd opleiding en trainingen en verantwoordelijk voor PRI-tools en producten. Zij heeft eerder jarenlang als consultant, trainer en coach in de advieswereld gewerkt.Lees meer
    dr. Tjarda van Sliedregt

    dr. Tjarda van Sliedregt

    Tjarda van Sliedregt is gepromoveerd arbeids- en organisatiepsycholoog en PRI-therapeut met een eigen praktijk. Daarnaast heeft zij jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt (verloskunde) en geeft nog steeds les en verzorgt diverse trainingen. Binnen PRI is zij coördinator van het wetenschappelijk onderzoek.Lees meer
  • Literatuur
    • Ingeborg Bosch (2010) Illusies. Over bevrijding uit de doolhof van destructieve emoties. Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, twintigste druk 2015, 335 blz.
    • Ingeborg Bosch (2010) PRI en de kunst van bewust leven. Ontwar je emoties en leef ten volle. Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, achtste druk 2016, 209 blz.
  • Reviews
    Reviews