Specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog

De specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog is een vierjarige opleiding die voortbouwt op de postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Deelnemers van de opleiding verwerven uitgebreide kennis van de relatie tussen hersenen en gedrag: diagnostiek, behandeling en wetenschappelijk onderzoek & innovatie. Daarnaast is de opleiding gericht op kennis van en vaardigheden in management en organisatie van zorginstellingen.

Medewerkers opleiden tot klinisch neuropsycholoog

Heeft jouw instelling of praktijk de ambitie om medewerkers op te leiden tot klinisch neuropsycholoog? Dan is het nodig dat je zorginstelling erkend wordt als praktijkinstelling. Lees hier hoe je een erkende praktijkinstelling wordt.
Is jouw praktijkinstelling al erkend en wil je een vacature voor een BIG-opleidingsplaats onder de aandacht brengen, dan kun je terecht op de BIG-marktplaats.
 

Voor wie

De opleiding is voor gezondheidszorgpsychologen die vanuit een neuropsychologische invalshoek werkzaam willen zijn als behandelaar en manager in een gezondheidszorginstelling. Na het behalen van de universitaire studie en de GZ-opleiding worden deelnemers via de specialistische KNP-opleiding geschoold tot expert op het gebied van diagnostiek en behandeling. De positie van klinisch neuropsycholoog is vergelijkbaar met die van de medisch specialist.
 

Waar moet een kandidaat aan voldoen?

Om toegelaten te worden tot de KNP-opleiding dient de deelnemer in bezit te zijn van de BIG-registratie als gezondheidszorgpsycholoog.
 

Hoe ziet de opleiding tot klinisch neuropsycholoog eruit?

Cursorisch programma

Het cursorisch deel duurt drieënhalf jaar. De lessen vinden eens in de twee à drie weken plaats bij de RINO Groep in Utrecht, in cursusblokken van twee achtereenvolgende dagen. Het cursorisch programma omvat de volgende onderdelen:
 

OnderwerpTheorie en vaardigheidLiteratuur en opdrachten
Fundamentele theorie120140
Diagnostiek156205
Indicatie en behandeling156205
Wetenschappelijk onderzoek108135
Management, ethiek, onderwijs geven, overig6075
Totaal aantal uren600760

Praktijkprogramma

Het praktijkopleidingsprogramma heeft een totale omvang van 3240 uur. Daarnaast maakt 260 uur supervisie en werkbegeleiding deel uit van de praktijkopleiding. De praktijkwerkzaamheden zijn als volgt verdeeld:

WerkzaamhedenPraktijkurenSupervisie
Diagnostiek100080
Indicatiestelling en behandeling100080
Wetenschappelijke vorming en innovatie65080
Management, ethiek en overige taken59020
Totaal aantal uren3240260

Kosten

De opleidingskosten bedragen € 29.500*, exclusief de kosten voor literatuur.
*Onder voorbehoud van wijzigingen/indexering
 

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog kunnen deelnemers solliciteren op beschikbare praktijkopleidingsplaatsen.

Meer weten over aanmelding en selectie voor deelnemers?

Verder opleiden

Naast BIG-opleidingen kunnen we je helpen je organisatie verder te ontwikkelen. Voor elke scholingsvraag bieden wij de beste oplossing: van incompany en puur maatwerk tot individuele afspraken over het open aanbod.

Meer weten over mogelijkheden voor organisaties?

Hoofdopleider

Heb je vragen over deze opleiding?


Bel of mail ons, we helpen je graag.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl

Ook interessant voor jou