‘Duidelijk, weloverwogen en overtuigend’

Nauwe samenwerking met VGCt voor primeur: blended learning voor opleiding cognitieve gedragstherapie

16 maart 2015
In nauwe samenwerking met de beroepsvereniging voor cognitieve gedragstherapeuten (VGCt) heeft de RINO Groep Utrecht blended learning ontwikkeld voor de 30-urige basiscursus cognitieve gedragstherapie.

Wat betekent dit voor de deelnemer en haar organisatie?
E-learning bestaat uit een combinatie van lesbijeenkomsten, e-learning en online interactie. De blended learning biedt de deelnemers aan de opleiding cognitieve gedragstherapie de mogelijkheid om naast klassikale bijeenkomsten flexibel contact te hebben met zowel docenten als deelnemers, onder andere door de toepassing van het online-spreekuur. Ook de intervisie, supervisie en coaching vinden online plaats. De opleiding kan gevolgd worden waar en wanneer het de deelnemer uitkomt. Het efficiënter combineren van opleiding en werk, en opleiding en privéleven ligt daarmee binnen handbereik.
Door toepassing van blended learning binnen de opleiding zijn de kosten lager. In verhouding betaalt de deelnemer minder voor een vergelijkbaar aantal lesuren en accreditatiepunten.
E-learning is een efficiënte manier om kennis over te dragen. De focus van het klassikale leren ligt daardoor nadrukkelijker op het trainen van vaardigheden. De praktij
kkennis en deskundigheid van de docenten en de uitwisseling hiervan met de deelnemers komen hiermee beter tot hun recht.
 
v.l.n.r. Rianne Groen (juriste VGCt), 
Margot Cox (opleidingsmanager RINO Groep),
Edith Frederiks (afdelingsmanager bij- en nascholing RINO Groep),
John van der Baaren (projectleider E-learning),
Walter de Vries (psychotherapeut en supervisor VGCt),
Maarten Lange (voorzitter accreditatiecommissie VGCt),
Ilse Bennes (assistent-manager RINO Groep) en 
Margot Regtien (coördinator opleidingssecretariaat VGCt) 

Intensieve samenwerking
Momenteel werken de VGCt en de RINO Groep intensief samen om blended learning te voltooien voor de cursus die in mei start. Beide partijen zijn zeer positief over deze ontwikkeling. ‘De inhoud van de blended cursus is heel helder, er is goed over nagedacht en het maakt op mij een zeer overtuigende indruk’, aldus Maarten Lange, voorzitter van de accreditatiecommissie. De 30-urige cursus is volledig geaccrediteerd door de VGCt.

Meer informatie en inschrijven
Wilt u meer informatie over blended learning in de 30-urige cursus cognitieve gedragstherapie of wilt u deelnemen aan de opleiding? Neem dan een kijkje op: www.rinogroep.nl/GB15A. Naast deze basiscursus cognitieve gedragstherapie kinderen en jeugdigen (100 uur), worden ook de basiscursus cognitieve gedragstherapie (100 uur), de inleiding van de basiscursus cognitieve gedragstherapie (30 uur) en de inleiding van de basiscursus cognitieve gedragstherapie kinderen en jeugdigen (30 uur) blended aangeboden. Heeft u vragen over de mogelijkheden binnen uw carrière? Dan kunt u contact opnemen met RINO Groep via infodesk@rinogroep.nl of 030 – 230 84 50.